NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Mandarijnen en Cranberry-Trifle

Porties:
10 Personen

Bereiding:
30 minuten

Ingrediënten:

• 3 blikjes Del Monte® mandarijnen op sap (à 298 g)
• 300 g verse of bevroren cranberry's - houd er een paar achter voor decoratie
• 75 g basterdsuiker
• 300 g kant-en-klare biscuittaartbodem (of cake)
• 500 g vanillevla
• 300 ml slagroom
• Eetbare glitter, voor de finishing touch (optioneel)

Preparation:

1)Laat een blik mandarijnen uitlekken en vang het sap op. Doe de cranberry's, de suiker en 100 ml mandarijnsap in een steelpan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten doorkoken, terwijl u hier en daar op de cranberry's drukt met een houten lepel zodat ze barsten. Haal de pan van het vuur en laat het helemaal afkoelen. 2)Breek of snijd de biscuittaartbodem of cake in stukjes en leg die op de bodem van een glazen (trifle-) schaal van 2 à 2,5 liter. Druk ze aan tot een redelijk gelijkmatige laag. Druppel de rest van het opgevangen mandarijnsap over de cake. 3)Laat de andere twee blikjes mandarijnen uitlekken (je hebt het sap deze keer niet nodig) en doe al het uitgelekte fruit bij elkaar. Houd 12 mooie mandarijnpartjes apart voor decoratie en zet die tijdelijk afgedekt in de koelkast. Verdeel de helft van de uitgelekte mandarijnpartjes over de cake. Schep vervolgens de helft van de afgekoelde cranberry-compote over de mandarijnpartjes. Schenk hier de vanillevla overheen. Verdeel dan de andere helft van de mandarijnpartjes over de vla en sluit af met de rest van de cranberry-compote. 4)Zet nu de trifle minimaal één uur tot maximaal 24 uur lang in de koelkast. 5)Voordat u hem gaat serveren, klopt u de slagroom stevig. Schep de slagroom over het fruit. Decoreer de trifle met de 12 apart gehouden mandarijnpartjes en een paar hele cranberry's. 6)Naar wens kunt u, als finishing touch, nog wat eetbare glitter erover strooien

Meer lekkere recepten

x