NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Del Monte-Dinosauruskoek

Porties:
2 Personen

Bereiding:
15 minuten

Bereidingstijd:
20 minuten

Ingrediënten:

• 300g gewone bloem, plus wat om te bestuiven
• 25g poedersuiker
• 150g boter, koud en in blokjes
• 1 ei, losgeklopt
• 1 el koud water
• 1 blik (415g) Del Monte®-perzikpartjes in sap
• 1 rozijn
• 1 el abrikoos jam

Preparation:

1)Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C (160°C heteluchtoven). 2)Zeef de bloem en poedersuiker in een kom, voeg dan de blokjes boter toe en wrijf dit met je vingers zachtjes tegen elkaar tot het mengsel op broodkruimels lijkt. 3)Voeg het losgeklopte ei en het water toe en haal het mengsel met een bestekmes door elkaar totdat het begint te klonteren 4)Stort het deeg op een schoon oppervlak en kneed het tot een gladde bal. Wikkel het in vershoudfolie en leg het 15 minuten in de koelkast. 5)Rol het deeg uit tot ongeveer de dikte van een muntstuk en snij er een cirkel uit met behulp van een bord met een diameter van ongeveer 20 cm. Snij vervolgens je cirkel doormidden om twee halve cirkels te vormen en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaten. 6)Gebruik de deegresten om de stekels, kop en staart te maken. Bevestig de vormen aan de deeglichamen met een beetje water en druk zachtjes aan. 7)Giet het blik perziken af, vang het sap op en schik de perzikpartjes op de lichamen van de dinosaurussen. Snijd de rozijn doormidden en gebruik deze om elke dinosaurus een oog te geven. 8)Strijk het sap over het deeg, plaats het in de oven en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. 9)Terwijl de koeken nog warm zijn, roer de abrikozenjam los en strijk hem voorzichtig over de perziken. De heerlijke stegosauruskoeken kunnen zowel warm als koud gegeten worden!

Meer lekkere recepten

x