NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Verzonken appletaart

Porties:
8 Personen

Bereiding:
15 minuten

Bereidingstijd:
25 minuten

Ingrediënten:

• 125 g suiker
• 3 grote eieren
• ¼ theelepel zout
• 150 g bloem voor alle doeleinden
• 1½ theelepel bakpoeder
• ½ theelepel gemalen kaneel
• ½ theelepel gemalen kardemom
• 70 ml slagroom
• 3 eetlepels boter, gesmolten
• 1 theelepel vanille
• 3 Del MonteⓇ-gala-appels
• 85 g honing

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 190 °C. Smeer een ronde taartvorm van 23 cm in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier. 2)Klop de suiker, eieren en zout in een grote kom met een handmixer op hoge snelheid tot een dik mengsel, gedurende ongeveer 2 minuten. 3)Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en kardemom met een garde en meng dit vervolgens door het ei-suikermengsel. Roer de room, boter en vanille erdoor. 4)Giet het beslag in de voorbereide vorm. 5)Bak de cake gedurende 25 minuten. 6)Snij de appels elk in 4 stukken door aan alle kanten van het klokhuis te snijden. Snij de appels in dunne plakjes. 7)Leg na 25 minuten baktijd een deel van de appelschijfjes in het midden van de cake en duw ze in het beslag om ze gedeeltelijk onder te dompelen. Verdeel de rest van de appelschijfjes op dezelfde manier over de buitenkant van de cake. Laat de cake verder bakken tot hij vast en bruin is, nog ongeveer 20 minuten. 8)Verwarm de honing in een klein steelpannetje totdat hij vloeibaar is. Borstel de honing lichtjes over de warme cake en serveer warm.

Meer lekkere recepten

x