NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Geroosterde ananas met honing en hazelnoten

Porties:
2 Personen

Bereiding:
40 minuten

Ingrediënten:

• 5 ananasschijven van Del Monte
• 75 g donkere basterdsuiker
• 75 ml sinaasappelsap
• 3 eetlepels honing
• 2 eetlepels yoghurt
• 50 g grofgehakte hazelnoten
• 2 eetlepels gescheurde muntblaadjes

Preparation:

1)Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten gedurende 8 minuten op een bakplaat en leg ze apart om even af te koelen. 2) Bekleed een andere grote bakplaat met een opstaande rand met bakpapier. Doe de suiker, het sinaasappelsap en de honing in een grote kom en laat de suiker oplossen. 3) Voeg de ananas toe en roer goed om. Laat de ananas 10 minuten marineren en roer in de tussentijd nog een paar keer om. Plaats de ananas met een platte kant naar beneden op de voorbereide bakplaat. Bewaar de marinade. 4) Rooster de ananas gedurende 25 minuten, waarbij je de ananas regelmatig omkeert en bestrijkt met marinade, totdat de ananas zacht en gekarameliseerd is. 5) Laat de ananas een beetje afkoelen en serveer met yoghurt, hazelnoten en munt.

Meer lekkere recepten

x