NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Perzikhapjes

Porties:
6 Personen

Bereiding:
30 minuten

Bereidingstijd:
20 minuten

Ingrediënten:

• 1 blikje perzikschijfjes op siroop of sap van Del Monte®
• 375 g kant-en-klare bladerdeeg
• Meel voor de bakplaat
• 1 middelgroot, losgeklopt ei
• 15 g ongezouten boter
• 2 eetlepels honing
• 250 g mascarpone

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 220°C/200°C bij een heteluchtoven/gasstand 7. Leg een vel bladerdeeg op een licht met bloem bestrooide bakplaat en snijd het tot een vierkant (gooi de weggesneden stukjes weg). Prik overal met een vork in het deegvierkant, bestrijk het met ei en zet het 5 minuten in de oven. 2)Haal het deegvierkant uit de oven en leg er een andere bakplaat op en bak het nog eens 10 minuten. Hierdoor wordt het deeg platter en zijn de hapjes gemakkelijker als borrelhapje te eten. 3)Laat de perziken uitlekken maar houd de siroop apart. Snijd elk schijfje in twee stukken (ongeveer een mondvol). 4)Verhit een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en voeg de boter, vier eetlepels perziksiroop, de honing en de stukken perzik toe. Laat alles vijf minuten zachtjes borrelen totdat het kleverig en zoet is. 5)Haal het deeg uit de oven en haal de bovenste bakplaat eraf. Plaats de perziken boven op het deeg en giet de zoete siroop uit de pan eroverheen. Je hoeft niet alles te gebruiken: gebruik wat je denkt dat lekker is. 6)Snijd in 16 vierkantjes ter grootte van een borrelhapje. Leg op elk vierkantje een theelepel mascarpone en dien onmiddellijk op.

Meer lekkere recepten

x