Type your research (product, recipe, blog...)
Perzikflapjes
Ingrediënten:
• 1 blik DEL MONTE® halve perziken op sap (825 g)
• 1 rol vers bladerdeeg
• 4 theelepels perzik- of abrikozenjam
• 1 ei, geklopt
• 1 theelepel water
Bereiding:
1)Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2)Laat acht van de halve perziken uitlekken en leg ze op keukenpapier om het overtollige vocht te verwijderen. 3)Rol het bladerdeeg uit en rol het met een deegroller lichtjes uit tot een groot vierkant. Snijd in vier gelijke vierkanten en leg de vierkanten op de beklede bakplaat. 4)Verdeel een theelepel perzik- of abrikozenjam diagonaal over het midden van elk stuk deeg. 5)Leg twee perzikhelften langs de jamlijn. 6)Vouw de tegenoverliggende hoeken van het deeg als een deken over het fruit. 7)Klop nu het losgeklopte ei met het water tot een eimengsel en bestrijk elk flapje met een kwastje. 8)Bak ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster voor het serveren.