NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Wortel en Del Monte® pruimentaart met kaneel

Porties:
10 Personen

Bereiding:
90 minuten

Ingrediënten:

• ➡️ Cake ⬅️
• 600 g wortelen
• 1 blikje Del Monte® pruimen, uitgelekt, ontpit en in stukjes gesneden
• 100 g walnoten, fijngehakt
• 50 g suiker
• 150 g bloem
• 3 eieren
• 100 g boter, gesmolten
• 50 g ahornsiroop
• 1 theelepel kaneel
• 1 zakje gist
• ➡️ Glazuur ⬅️
• 230 gram roomkaas, op kamertemperatuur
• 115 g boter, op kamertemperatuur
• 2 theelepels vanille-extract
• 2 kopjes poedersuiker

Preparation:

1)Cake: verwarm de oven voor op 180°C. 2)Vet een grote bakvorm in met boter en bestuif met bloem. 3)Doe de wortelen 15 minuten in de stoompan of kook ze in water. 4)Voeg in een slakom de bloem, suiker, ahornsiroop, boter, fijngehakte walnoten, kaneel, eieren en gist toe. 5)Pureer de wortelen, doe ze in een grote koekenpan en bak ze 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg ze dan toe aan de slakom samen met de Del Monte pruimen en meng door elkaar. 6)Doe de vulling voor de cake in de ovenschaal en bak het 40 minuten. 7)Besmeer de cake als deze volledig afgekoeld met glazuur (zie bereidingswijze hieronder) en voeg eventueel extra gehakte walnoten toe. 8)Roomkaas glazuur: meng de roomkaas met de boter tot het goed gemengd is. Voeg vanille-extract toe. Voeg de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa. Bestrooi de taart en/of de lagen met het glazuur.

Meer lekkere recepten

x