NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Meerdere onderstebovencakjes met ananas

Porties:
6 Personen

Bereiding:
20 minuten

Bereidingstijd:
25 minuten

Ingrediënten:

• ➟ Voor de bakvorm:
• 75 g donkerbruine basterdsuiker
• 45 g gesmolten boter
• 1 blikje (van 435 g) ananasschijven op sap van Del Monte® (laten uitlekken en het sap apart houden)
• ➟ Voor de cake:
• 125 g zelfrijzend bakmeel
• 125 g fijne kristalsuiker
• 50 g boter
• 50 ml ananassap (uit het blikje)
• 2 (middelgrote) eieren
• 6 gekonfijte kersen
• 1/2 theelepel vanille-extract

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4. 2)Vet 6 muffinvormpjes in met de 45 g gesmolten boter en bestrooi elk muffinvormpje met de donkerbruine basterdsuiker. 3)Leg een ananasschijfje in elk ingevet en met suiker bestrooid muffinvormpje. 4)Meng de bloem, suiker, boter, eieren, vanille en 50 ml van het ananassap in een grote beslagkom en meng alles goed. 5)Schep het cakebeslag op de ananasschijfjes en vul elk vormpje voor 2/3. Bak ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven totdat je er een prikker in kunt steken die er schoon uitkomt: de cakejes zijn dan gaar. 6)Keer de cakejes onmiddellijk onderstboven op een rek om ze te laten afkoelen. Leg een kers in het midden van elke ananasring en serveer.

Meer lekkere recepten

x