NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Abrikozen rundvlees brochettes met koriander en hummus

Porties:
4 Personen

Bereidingstijd:
45 minuten

Ingrediënten:

• 1 blik DEL MONTE® halve abrikozen op lichte siroop (420 g), uitgelekt
• 500 g biefstuk, in blokjes van 3 cm
• 1 bosje koriander, grof gehakt
• 200 g hummus
• 2 theelepels gemalen komijn
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• sap van 1 limoen
• 3 eetlepels olijfolie

Preparation:

1)Doe de biefstuk met de abrikozen in een schaal. Voeg de komijn, de knoflook, het limoensap en de olijfolie toe en schep om. Marineer het vlees minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast. 2)Steek de barbecue aan. Spies de biefstuk met de abrikozen aan metalen spiesen. Gril de spiesen op de hete barbecue in 4 à 5 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. 3)Leg de spiesen op een schaal. Bestrooi ze met de koriander en serveer met de hummus. 4)Serveertip: Lekker met een frisse salade en knapperig platbrood. 5)Tip: Maak zelf hummus: pureer 1 uitgelekt blik kikkererwten met 1 teen knoflook en flink wat olijfolie. Breng de hummus op smaak met 1 eetlepel citroensap, tahin (sesampasta), zout en peper.

Meer lekkere recepten

x